Flexibele implementatiemodellen, Equinox en de nieuwe J100 Serie telefoons geïntegreerd in één omgeving

Avaya heeft een nieuwe versie van zijn IP Office UC managementoplossing uitgebracht. De release bevat nu het Equinox-platform en werkt met de nieuwe J100 Serie IP toestellen die Avaya onlangs heeft geïntroduceerd.

In de nieuwe versie van haar UC Management klassieker IP Office keert Avaya met de toevoeging van Equinox haar belofte in om alle applicaties cloud-ready te maken. Omdat Equinox de mogelijkheid creëert om te communiceren en samen te werken in alle toepassingen en browsers, evenals op verschillende apparaten. Dankzij een extra SDK kan de oplossing ook worden aangepast aan branche- en klantspecifieke vereisten.

"Tot op heden hebben we over de hele wereld al meer dan 26 miljoen gebruikerslicenties voor Avaya IP Office geïnstalleerd," zegt Maarten Visser, Channel Manager van Avaya Benelux.

Avaya IP Office R11 biedt Unified Communications en Collaboration evenals flexibele implementatie-opties: in de cloud, als een hybride model of op locatie. IP Office ondersteunt ook de Vantage IP-toestellen en de nieuwste J100 Serie IP-toestellen voor spraak- en videocommunicatie.

"De sleutel tot succes in deze steeds veranderende markt is de mogelijkheid dat de IP Office kan functioneren als een pure cloud, on-premise of als een hybride oplossing. Het platform blijft ongewijzigd. Hetzelfde geldt voor apparaten: klanten die geen toestellen willen kunnen de browser-gebaseerde Equinox WebRTC oplossingen gebruiken met softphones, terwijl de klanten die de voorkeur geven aan de vaste telefoon een keuze kunnen maken uit een ruime selectie. En met de multi-device benadering is zelfs een mix daarvan mogelijk ", zegt Visser.

Ook voor bestaande klanten

In de nieuwe softwarerelease biedt Avaya ook een nieuwe tool, Avaya Call Reporting. Het biedt ongeveer 50 gestandaardiseerde en aanpasbare rapportage-opties en is zowel on-premise als voor de door partners gevoede cloudversie beschikbaar. Deze applicatie richt zich tot zowel callcenters als andere IP Office-klanten, ongeacht hun grootte.

Avaya partners die gebruik maken van het Powered by Avaya IP Office cloud platform profiteren ook van de nieuwe functies en kunnen deze als een zuivere cloud of hybride model aanbieden aan zowel bestaande als nieuwe klanten. Nieuwe installatie- en beheertools helpen partners ook bij het implementeren en beheren van de oplossing.

Bent u geïnteresseerd of wil u meer weten over Avaya IP Office Release 11?

Stuur een mail naar sales@diatele.com of bel met +31 (0)88-8000402
Wij voorzien u graag van meer informatie